A WARM WELCOME!

A WARM WELCOME!

Нещодавно наш коледж радо приймав заокеанських гостей: міжнародного директора і керівника проекту Канадської організації «Челіс» Ренді Сполдінга та представників неурядової організації, яка підтримує стійкий розвиток громад по всьому світу ISCA-AIDC David MacKay та Lloyd Dalziel.

Розмова велася за круглим столом під керівництвом директора коледжу Вантуха А.Є. та розпочалася з вітального слова Ренді Сполдінга, який чітко окреслив мету візиту та розповів про проект Канадської організації «Челіс». Ця організація дбає про покращення якості життя й духовного росту дітей, сімей шляхом надання як матеріальної допомоги, так і можливостей для їх соціального розвитку. Таку допомогу отримали на сьогоднішній день вже тисячі дітей Тернопільської області.

До спілкування керівник проекту «Челіс» запросив і своїх партнерів з ISCA-AIDC David MacKay та Lloyd Dalziel, які повідомили, що одна із цілей їхньої організації є підтримка та надання допомоги громадам, організаціям шляхом поширення передового досвіду в галузі тваринництва, рослинництва і маркетингу, що і послужило основною темою зустрічі в нашому коледжі. Напевне, не зовсім зрозумілим є зв’язок цих двох різних, на перший погляд, організацій? А відповідь проста: здорова їжа – здоров’я дітей.

Голова ISCA-AIDC Лойд Дальсель розповів про свій багатий 20-річний досвід саме в управлінні сільськогосподарськими проектами, та спільну роботу з партнерами з розвитку, про співпрацю з Фондом сприяння міжнародного розвитку в Гаїті (FIDA-PCH), який є повністю зареєстрований як канадська благодійна організація, що діє з 1984 року і здійснює свою діяльність на основі виробничої кооперації. В ході розмови стало зрозуміло, що їх організація підтримує корпоративний шлях розвитку громад, організацій з метою досягнення своїх цілей та сприяє наданню ініціатив, пов’язаних із здоров’ям тварин та підтримкою стійкого сільського господарства. David MacKay представив модель так званого ланцюга, що відображає бізнес-підхід щодо виробництва продукції тваринництва. Його досвід роботи з кооперативною моделлю в Атлантичному регіоні є основою для запровадження її в інших регіонах світу, в тому числі і в Україні, де багата родюча земля та достатньо сприятливих умов.

Цей візит має вивчаючий характер та стане визначальним у вирішенні питання, для кого і чого спрямувати свою подальшу діяльність в Україні.

Гості з розумінням вислухали наші аспекти роботи, проблеми, побажання та радо спілкувались із аудиторією студентів. Приємним здивуванням для них був запашний святковий коровай та веселий мотив вітальної пісні у виконанні троїстих музик.

Тепла атмосфера організованої зустрічі свідчить про можливі майбутні міжнародні партнерські відносини з країною кленового листка.

Булик У. І. Голова ц/к іноземних мов

Залишити відповідь