Андрій Струсь повернувся, увіковічнений у меморіальній дошці

Кажуть, першими гаснуть ті зорі, що палають сильніше за інших. Герої, справжні захисники Вітчизни, погасли, залишивши в скорботі Україну і батьківський поріг. Серед них, колишній випускник Вишнянського коледжу, Андрій Струсь, який навчався на відділенні «Правознавства». Здобувши омріяний фах, продовжив навчання у Львівській комерційній академії, яку успішно закінчив.

Вихований у щасливій, національно-свідомій українській родині Андрій не зміг стояти осторонь тих подій, що діялися на сході України.

Захищати рідну землю він поїхав військовим-контрактником, оператором інженерно-саперного батальйон  703 інженерного полку.

Не судилося йому живим повернутися на рідний батьківський поріг. Трагедія сталася 31 серпня минулого року, коли воїни-сапери виконували спецзавдання поблизу Маріуполя. Минув рік з дня загибелі, і, 1 вересня, у День знань, у Самбірській школі-ліцеї на честь новітнього Героя, колишнього випускника, Андрія Струся було відкрито і освячено меморіальну дошку.

Згадати його подвиг, висловити співчуття та щиру вдячність батькам прийшли міський голова Тарас Копиляк, матері бійців, що загинули разом з Андрієм, представники громадськості, школярі, вчителі, небайдужі самбірчани.

На урочини на честь вшанування пам’яті колишнього випускника коледжу, поділитися споминами про студентське життя А.Струся прибули і завідувач юридичного відділення Микола Заріцький, куратор групи Руслана Бородко та голова студентського самоврядування Юрій Матіяш.

На меморіальній дошці викарбувані слова: «Безсмертний, хто життя віддав за Україну» Переконана, що допоки ми живі – житиме пам’ять про наших героїв. Андрій Струсь з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів, нагадуватиме, що він поклав життя аби ми жили в мирній квітучій Україні.

Бородко Р.Б.  – голова ц/к загальноосвітніх дисциплін (куратор А.Струся)

Заріцький М.Д. – завідувач юридичним відділенням

Залишити відповідь