Відкритий урок на тему: «Права та обов’язки дитини»

Відкритий урок на тему: «Права та обов’язки дитини»

12 лютого викладач юридичних дисциплін Вишнянського коледжу ЛНАУ Заяць М.П. провела  відкритий урок на тему: «Права та обов’язки дитини» для учнів 6 класу Рудківської гімназії. На уроці були присутні директор гімназії Завійська Г.М., класний керівник Антонюк І.І. та інші вчителі. Метою уроку було сформувати в учнів знання про права та обов’язки дитини, акцентувати увагу на правах які порушуються  в родині, в школі, в суспільстві; ознайомити учнів із Конституцією України,  Декларацією прав дитини, Конвенціє ООН про права дитини, розвивати вміння  аналізувати та застосовувати набуті знання даної тематики.

Урок розпочався відеороликом «Про права дитини». Марія Петрівна наголосила, що першим кроком для реалізації себе як повноцінного громадянина, є ознайомлення із своїми правами, оскільки діти це повноправні члени суспільства і мають окрім багатьох прав дорослих,  свої особливі права: право на дозвілля, право на гру, право на сімейне виховання, на спілкування з однолітками, на висловлювання своєї думки. Зроблено акцент на тому щоб діти знали не тільки про свої права, а й пам’ятали і виконували свої обов’язки.

Закріпленням уроку стала правова вікторина на прикладах прав та обов’язків казкових героїв. Дітям слід було відповісти які саме права було порушено у тій чи іншій ситуації. На подив дорослих діти вміло справилися із своїм завданням. На завершення уроку викладач підкреслила, щоб діти реалізовували свої права не порушуючи при цьому прав та інтересів інших, а на дошці засяяло правове сонечко, на промінчиках якого учні вказали свої права та обов’язки.

Залишити відповідь