ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ, ВОНИ ЖИВУТЬ У НАШІЙ ПАМ´ЯТІ ПОКОЛІНЬ

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ, ВОНИ ЖИВУТЬ

У НАШІЙ ПАМ´ЯТІ ПОКОЛІНЬ

Забути кров святу не маєм права!

Лишила слід безсмертний і терпкий…

Героям України – Слава! Слава! Слава!

І наша пам´ять – на усі віки!

(Л.Проць)

Майдан… Небесна сотня… Революція гідності… Пам´ять…

І здригнулася від нечуваного злочину вся планета. І заплакала Україна за своїми найкращими дітьми, розстріляними снайперами… Їх назвали Небесною Сотнею. Серед Героїв Небесної Сотні наші земляки – Володимир Жеребний та Володимир Топій.

20 лютого колектив Вишнянського коледжу ЛНАУ вшанував пам´ять Героїв України. В музеї Національно-визвольної боротьби українського народу ХХ-ХХІ ст. була проведена година пам´яті «Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам´яті поколінь».

Своїми спогадами про Володю Жеребного поділилася викладач, куратор групи Белей О.Д. Матіяш Ю.О., працівник коледжу, розповів про ті пекельні дні Майдану, про побратимів, які віддали своє життя за волю України і звернувся до студентства, щоб вони завжди пам´ятали Героїв України.

Вкінці заходу запалили свічки і кожен присутній доторкнувся пам´яттю цього священного вогню – частинки вічного, а світло свічки стало даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою.

У своїх молитвах ми згадали усіх Героїв, які поклали голови за наше майбутнє. Нехай пам´ять усіх невинно убієнних згуртує нас живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави, на власній землі.

Залишити відповідь