ЗА ДОБРИЙ УРОЖАЙ  –  АГРОНОМА ПОВАЖАЙ.

Кожна людина хоча б раз у житті замислювалася над тим, що на неї чекає в майбутньому. Яким би не було майбутнє, ми маємо самостійно творити його та відповідати за свої вчинки, бо головним є не те, чого ми досягнемо в житті, а те, як ми це зробимо.

Сучасний агроном — людина, яка прагне взяти все необхідне від матінки-землі, і при цьому зберегти її первозданний вигляд, людина — яка не просто прагне «нагодувати» увесь світ, а за своїм великим покликанням зобов’язана це робити.

У житті кожного молодого аграрія чільне місце посідає виробнича практика, яку студенти проходять по завершенні третього курсу. У цьому році студентам агрономам пощастило двічі. Вони, як студенти Вишнянського коледжу Львівського національного аграрного університету, мають змогу проходити практику як у нас — в Україні у компанії ТОВ «ЗАХІД-АГРО МХП», так і за кордоном — у Німеччині.

Компанія MХП обробляє один з найбільших земельних банків в Україні: близько 370 тис. га в Сумській, Київській, Вінницькій, Тернопільській, Хмельницькій, Львівській, Івано- Франківській, Дніпропетровській та інших областях. МХП вирощує кукурудзу, соняшник, пшеницю та ріпак.

Завдяки використанню передових технологій, інтенсивним інвестиціям, використанню найкращих світових практик обробки землі, сильній команді менеджменту врожайність у підприємстві – набагато перевищує середні показники по Україні.

4 квітня 2017 року студенти агрономи ІІІ і ІV курсів отримали гарну нагоду безпосередньо у виробничих умовах на полі ознайомитись із комплексом технологічних процесів у циклі весняно – польових робіт, зокрема передпосівний обробіток ґрунту, висів ярого ріпаку, технологічні налаштування і особливості конструкції сівалки Horsch Pronto 9 DC, конструкцією і технологічні можливості самохідного обприскувача Pantera 4502.

Агроном – дослідник Гуменюк Євгеній у невимушеній проте змістовній формі розкрив для студентів вирішення нестандартних ситуацій, що виникали у процесі його практичної діяльності. А також люб’язно продемонстрував роботу безпілотного літального апарату, котрий надзвичайно корисний у догляді за якістю посівів, польових робіт і ін.

Менеджер з персоналу Яковчук Наталія роз’яснила сутність питань із організації і правил проходження виробничої практики у компанії, а також економічну складову, що не менш важливо для студента.

Заступник керівника модуля №3 Марцінко Володимир охарактеризував структуру компанії, операційну діяльність, показники роботи, соціальні програми, а також оперативно і зручно забезпечив технологічну (усі зразки техніки були підігнані у зручні для студентів позиції) і транспортну (мікроавтобус MERSEDES) складові даного навчально – практичного проекту.

Велика подяка від студентів і викладачів Вишнянського коледжу ЛНАУ усім організаторам і причетним до даної навчальної практики від компанії ТОВ «ЗАХІД-АГРО МХП». Будемо наполегливо працювати щоб розширити нашу співпрацю.

Ц. К. Агрономічних дисциплін.

Залишити відповідь