Майдан… Небесна Сотня… Революція Гідності… Пам’ять.

… Забути кров святу не маєм права!

Лишила слід безсмертний і терпкий…

Героям України – Слава! Слава! Слава!

І наша пам’ять – на усі віки!

(Л. Проць)

Майдан… Небесна Сотня… Революція Гідності… Пам’ять.     І здригнулася від нечуваного злочину вся планета. І  заплакала Україна за своїми найкращими дітьми, розстріляними снайперами…

Їх назвали Небесною Сотнею. Серед Героїв Небесної Сотні наші земляки – Володимир Жеребний та Володимир Топій.

20 лютого колектив Вишнянського коледжу вшанував пам’ять Героїв України. В музеї Національно-визвольної боротьби була проведена година пам’яті         «У нашій пам’яті вони назавжди залишились».

Спогадами про Володю Жеребного поділився тато Героя України – Микола Федорович Жеребний.

Матіяш Ю.О. – побратим наших Героїв в виступі також згадав трагічні дні Майдану.

Ми вшанували пам’ять наших випускників, працівників, сусідів. Вони дивляться на нас і ніби звертаються: «Це ви зробили нас такими Правдолюбами. І ми не зрадили, не підвели вас, зробили що могли, щоб наша смерть не була марною».

Сьогодні кожен з присутніх в музеї задумався «А що я дійсно зробив?» Свій авторський вірш Героям Майдану прочитала Германович Христина, це напевно і відповідь, що ми можемо зробити.

У своїх молитвах ми сьогодні згадали усіх Героїв, які поклали голови за наше Майбутнє. Нехай пам’ять всіх невинно убієнних згуртує нас живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави, на власній землі.

Залишити відповідь