ПРИРОДА ВКЛАЛА В КОЖНЕ ДОБРЕ СЕРЦЕ БЛАГОРОДНЕ ПОЧУТТЯ

ПРИРОДА ВКЛАЛА В КОЖНЕ ДОБРЕ СЕРЦЕ БЛАГОРОДНЕ ПОЧУТТЯ, В СИЛУ ЯКОГО САМЕ ВОНО НЕ МОЖЕ БУТИ ЩАСЛИВЕ, А МАЄ ШУКАТИ СВОЄ ЩАСТЯ В ІНШИХ.

Йоган Гетте

На пагорбах мальовничого села Дмитровичі, що неподалік Судової Вишні успішно господарює фермерське господарство «Шеврет», яке зорганізоване далеко непересічними особистостями Марією і Бернаром Віллем, людьми відданими своїй справі, так що багатьом із нас українців можна повчитись наполегливості, цілеспрямованості, працелюбності, творчості, безперервного бажання до нового і досконалішого, збереження традицій і культури усього що відбувалось до теперішнього часу.

По господарському відремонтовані тваринницькі ферми колишнього колгоспу, вражають чистотою і затишністю так, що мимоволі складається враження, наче відбулось миттєве перенесення на ферму старої Європи. Гарно викошені пагорби із травами, охайні стежки і огорожі, тварини, а це у більшості кози, також помітні корови, що випасають неподалік господарства при допомозі обладнання «електропастух», нові дерев’яні будиночки для утримування курей, гуляючі із поважністю ослики у загорожах, літні будиночки із гостинно відчиненими вікнами – створюють враження гостинності наче промовляючи «Заходьте будете приємно вражені, а ще скуштуєте чогось смачного до того ніколи Вами не спробуваного»

Студенти аграрного коледжу із села Вишня, сьогодні стали гостями, цього рідкісного поки що для нашої країни господарства. Крім гарних позитивних емоцій, молоді люди навчились у справжнього фахівця своєї справи Бернара, а також його помічників Романа, Олени, Ані, як з любов’ю і правильно годувати, доглядати, лікувати тварин, доїти при допомозі доїльної установки, правильно провести первинну обробку молока, а пізніше переробити його у кінцеву продукцію для споживача (молоко, різні види сирів і ін.).

На кінець зустрічі гостинно накритий стіл вразив розмаїттям екологічно чистої продукції ферми смачне молоко,сири кроттен, рікота, томет, фета, бюш додали усім сил і приємної насолоди смаку.

Дуже корисною, просвітницькою є діяльність подружжя Віллемів і в напрямку поширення європейської культури сільськогосподарського виробництва у нас а Україні.

На запитання студентів, яким чином допомагає держава, долати складні перші кроки становлення, тваринницької ферми, Бернар відповів гарною українською «нехай не заважають». Від кожного треба вимагати те, що він може дати.

ВЕЛИКА ПОДЯКА КОЛЕКТИВУ ГОСПОДАРСТВА «ШЕВРЕТ»ВІД СТУДЕНТІВ ВИШНЯНСЬКОГО КОЛЕДЖУ ЛНАУ.

Ц. К. Агрономічних дисциплін.

Ярослав Помірко

Залишити відповідь