Студенти групи В-11 разом із куратором Романяк М.М. відвідали «Високий замок».

Поїздка до Львова відбулася 19 жовтня. Студенти мали можливість побачити красу осіннього Львова. З висоти пташиного польоту буденне місто виглядало як прекрасний пейзаж.

Якщо ви не бачили Високий замок, то ви не бачили Львова. Адже з глибини віків саме він вважався візиткою старовинного міста Лева. Чарівний парк, овіяний таємничими легендами та нестримною атмосферою свободи, з висоти понад 400 метрів розкриває всю красу та велич міста.

Свою назву парк дістав не даремно. Ще у XІІI столітті Данило Галицький, розгледівши вигідну у військовому відношенні гору, наказав збудувати там фортецю і переніс до неї свою резиденцію. З того часу цю круту гору, оповиту лісами, стали називати Замковою (Княжою) горою. Проте будівля була не зручна для постійного житла, оскільки постійно обдувалася холодними вітрами, що особливо було відчутно взимку. Тому будує новий замок – Низький. Високий замок же слугував оборонним пунктом та скарбницею, де зберігалися золоті хрести, корони та позолочений трон. 

Сьогодні, парк «Високий замок» загальною площею 36га – це найулюбленіше місце романтичних львів’ян та найвідвідуваніше місце серед туристів. Він складається з двох терас: верхньої та нижньої. На верхній терасі знаходяться залишки фортечної стіни Високого замку, штучний курган з оглядовим майданчиком, старовинна скульптура кам’яного лева (сьогодні на реставрації). Нижня тераса зустріне привітними алеями та екзотичною зеленню. Тут можна побачити монумент на честь козака Максима Кривоноса та штучний грот, зведений у 1841 році.

«Високий замок» – найвища точка міста, він відкриває приголомшливий вид на старовинну архітектуру та безкраї простори. Тут можна не лише насолодитися безмежною атмосферою, а й відпочити в алеях чудового парку.

куратор Романяк М.М.

Залишити відповідь