Тренінг на тему: “Підготуйтеся до викликів майбутнього”

Вже стало традицією в рамках тижня циклової комісії обліково-економічних дисциплін організовувати тренінги, зустрічі, круглі столи і тому 29 березня у Вишнянському коледжі Львівського НАУ була проведена конференція, присвячена на тему «Підготуйтесь до викликів майбутнього», слухачами якої стали студенти групи Б-31 і ОВ-31. На конференцію були запрошені випускники коледжу, а сьогодні – успішні працівники із високою заробітною платою, які зуміли віднайти час і завітали у коледж, аби поділитися власним досвідом із студентами: Галишин Галина Антонівна – представник фінансового управління, представниця обласного департаменту фінансів та Лазарко Ігор Романович – начальник Сихівського відділення Галицької ОДПУ ГУДФС у Львівській області.

Як студенти, так і викладачі із нетерпінням чекали початку дискусій. В конферензалі запанувала тиша, атмосфера чимось нагадувала ділові переговори. Як тільки шановні гості представилися, у нас відразу виникло чимало питань. Усі захоплююче слухали історії про тернисті дороги життя, про хвилювання у перший день на роботі, про радість від перших досягнень, про невдачі і тяжкий труд над собою. Вкотре впевнилися у тому, що професія економіста є надзвичайно актуальною і тільки той, хто бажає постійно вдосконалюватись, вчитись та пристосовуватись до різних ситуацій, завжди матиме робоче місце і гідну винагороду. Найбільше вразило те, що досягти поставленої мети, добитися високих цілей справді можливо, завдяки щоденній роботі і прагненні рости. Головне, правильно уявляти те, чого хочеш і пам’ятати, що відразу неможливо стати головним бухгалтером чи керівником, необхідний час, практика і навики.

Особливо наголошували Галина Антонівна і Ігор Романович на важливому правилі: «Ким би ти не працював, завжди залишайся людиною». Без сумніву, це стосується не лише роботи, а й усіх сфер життя. Також цікаво було дізнатись, як такі успішні люди поєднують роботу та домашні клопоти, чи вистачає часу їм на відпочинок і чи приділяють вони достатньо уваги сім’ї. Зокрема, Галина Антонівна розповіла, як раціонально розподіляти вільний час і час робочий, щоб встигати виконувати обов’язки, почуваючись комфортно у такому активному ритмі життя. Щоправда, професію бухгалтера, на наш погляд, важко віднести до активних. Проте, не можна опускати і той факт, що не кожен досвідчений бухгалтер займається суто своєю основною роботою. Адже дана спеціальність дозволяє без зайвих труднощів керувати власним бізнесом тощо.

Корисно було довідатись більше саме про план дій на майбутнє. Коли не знаєш, що тебе чекає, не знаєш, до чого бути готовим. Такий стан часто доводить до розпачу і розчарувань, ми втрачаємо віру у свої сили, можливості, а разом із тим і мрії. Тому поради таких професіоналів неодмінно стануть в пригоді у нашому життєвому шляху. І навіть, якщо випробування виявляться зовсім іншими, ми впевнено триматимемося своєї позиції, бо слова та мудрість, яку намагалися передати нам за ці кілька хвилин Галина Антонівна і Ігор Романович, надихають, вселяють у нас

захист, впевненість у собі, якої так бракує, коли лише вступаєш у доросле життя.

Галина Антонівна і Ігор Романович пишаються тим, що закінчили Вишнянський коледж ЛНАУ, щиро вдячні за знання, здобуті тут. А ми, у свою чергу, дякуємо їм за те, що допомогли краще зорієнтуватись, надихнули нас на нові звершення і цілі.

викладач-методист

Шмигельська М. І.

Залишити відповідь