Україна гідна краси і свободи

Революція Гідності, яка відбулася 21 листопада 2013 року, залишила глибокий, визначальний і незабутній слід не тільки в історії, але і в душі кожного українця. Її ідеали, події і рішення змінили нашу ментальність. Цього року ми відзначаємо четверту річницю, а з кожною новою річницею Майдану маємо змогу осягнути більш повну картину того, що сталося.

      Чим була революція для кожного з нас? Для когось прогулянкою, для когось війною. Але в першу чергу Майдан став випробуванням на цілісність життя людини, виміром людської гідності, бо тільки той, хто має гідність, може знайти в собі сили робити те, що вважає за потрібне, незважаючи на страх померти.

   З метою відтворення подій на Майдані 13 листопада 2017 року у Вишнянському коледжі  ЛНАУ було проведено відкриту виховну годину на тему: “Україна гідна краси і свободи”, яку підготували викладачі – філологи Белей.О.Д. , Глушко К.М. та Бородко Р.Б. До участі було залучено студентів різних груп та відділень. Ведучі, у хронологічній послідовності, розповіли про події на Майдані. У виконанні студентів коледжу прозвучали пісні про Небесну Сотню, а також чудові вірші, які не залишали буйдужим жодного глядача. Крім цього на сцені було поставлено кілька інсценізацій (зокрема: ”Прощання В.Жеребного з мамою”,”Зустріч студента, убитого під Крутами із С.Нігояном та В.Жеребним”, ” Мандрівка батька із сином до Києва”). Студенти блискуче відтворили образи своїх героїв на сцені. Під кінець виховного заходу прозвучала ”Молитва” Руслани Лижичко  за кращу долю для неньки України. І завершила виховну годину пісня ”Боже Великий,Єдиний”, яка об’єднала всіх учасників заходу під жовто – блакитним стягом. Потужного емоційного забарвлення додала трансляція, на великому екрані, слайдів та відео, які були дуже влучно підібрані і допомогли повною мірою розкрити тему виховного заходу.

   Ми повинні вшановувати патріотизм та мужність героїв, які повстали на захист демократичних цінностей, правди і свободи людини, національних інтересів України та її європейського вибору. Спогади про тих , хто залишив земне життя у 2013-2014 роках будуть передаватися з покоління в покоління, бо ця подія сколихнула весь світ. Хай пам’ять про всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

   Слава Україні!

   Героям слава!

Підготували

викладачі -філологи

Белей О. Д.

Глушко К. М.

Залишити відповідь