«Ой крута та круча, де стоїть Тарас. І крізь роки кличе, кличе нас…»

«Ой крута та круча, де стоїть Тарас. І крізь роки кличе, кличе нас…»

Перші березневі дні на нашій землі пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України.

         Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Григоровича Шевченка.

         Для кожного українця «Кобзар» означає так багато, що складається враження, ніби ми про нього знаємо все. Та це лише враження , він невичерпний і нескінченний.

Переконалися в цьому і читачі бібліотеки Вишнянського коледжу ЛНАУ, де щорічно ми відзначаємо день народження славетного генія. Користувачі бібліотеки мали змогу, за допомогою книжково – ілюстративної виставки « Шевченкове слово у віках не старіє»,перегорнути сторінки життя Великого Кобзаря.А також читали улюблені вірші поета і цим висловили свою шану  славетному генію. Працівники бібліотеки Васьків І. І. І Матіяш Ю.О. провели конкурс найкращих творчих робіт «Навіки з нами серце і слова пророчі», присвячену пам’яті Тараса Григоровича Шевченка , в якому студенти були нагороджені грамотами за зайняте I, II, III місця.

Отож, ми можемо із впевненістю сказати, що Тарас Григорович Шевченко не залишив якихось праць з педагогіки, але його геніальні поетичні й прозові твори насичені проблемами навчання й виховання , вони несуть молоді виховний потенціал, спрямований на плекання національної свідомості, патріотизму, духовного збагачення особистості.

Залишити відповідь