Студенти коледжу – учасники конференції на тему «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!

23 березня в актовій залі Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І.Франка було багатолюдно, адже там відбувся ІІІ етап Міжнародної науково-дослідницької конференції на тему «Андрей Шептицький – це Україна: будівничий, князь, лідер!

Триває другий рік від часу святкування ювілейної 150-ої річниці від дня народження Митрополита Андрея Шептицького, а вшанування праведника не зупиняється, а навпаки набирає потуги.

Метою цьогорічної конференції, що її організувала Громадська рада «Святий Юр», є залучення до дослідницької і творчої праці щораз більшого числа студіюючої молоді.

Із вітальним словом до присутніх звернулася ректор Надія Скотна, наголошуючи на актуальності теми і постаті Митрополита Андрея в сьогоденні. Владика Ярослав Приріз уділив архієрейське благословення і подякував усім тим, хто організував цю наукову конференцію, і тим, хто прийшов сюди з глибокими науковими дослідженнями, «які справді намагалися увійти в епоху, в історичний період, в якому жив і творив Митрополит Андрей для того, щоб винести з цієї наукової праці перли, які хочуть нам роздати».

Незабутнім поетичним словом звернувся до присутніх Ігор Калинець та подарував книги про митрополита зі своїм автографом усім учасникам конференції.

Очолила молитву студентська хорова капела «Гавдеамус», а Ірина Ткаченко зворушливо до сліз продекламувала вірш у прозі «Лист матері».

У робочій програмі з доповідями виступили представники різних навчальних закладів Дрогобиччини.

Кращі наукові роботи на конференцію представили і студенти Вишнянського коледжу Львівського національного аграрного університету, а саме:

Марія Ватраль – гр. П – 41 (науковий керівник Спринь О.В.);

Ірина Фірко – гр.. В – 21 (науковий керівник Бородко Р.Б.);

Марія Гарасим – гр.. Б – 21 (науковий керівник Пришляк А.М.);

Ліана Рожак – гр.. Б – 21 (науковий керівник Блага Г.Я).

Надзвичайно цікавими були виступи учасників конференції. У доповідях і презентаціях говорилося, що Митрополит Андрей Шептицький є не лише великим церковним діячем він також великий народний діяч і патріот. А перш за все він найбільший меценат і покровитель української культури – мистецтва, школи, науки.

На завершення студентів та наукових керівників нагородили дипломами, а також члени організаційного комітету запросили усіх на фінальний міжнародний етап, який відбудеться 29 липня у Львові біля собору Святого Юра.

 Голова циклової

комісії загальноосвітніх дисциплін

Руслана Бородко

Залишити відповідь