«Україна на шляху до реформ: політико-правові аспекти»

«Україна на шляху до реформ: політико-правові аспекти».

18 травня на базі Вишнянського коледжу відбулася V регіональна міжвузівська студентська науково-практична конференція на тему: «Україна на шляху до реформ: політико-правові аспекти».

Проводячи такі конференції, наш коледж виходить із того, що виховання у майбутніх фахівців самостійності, творчого мислення та відповідальності є основним завданням вищих навчальних закладів України. Адже важливою передумовою вдосконалення цих якостей була і залишається наука. Зрозуміло, що сучасна юридична наука невзмозі розвиватися без обміну досвідом між різними науковими школами та пошуку можливостей для апробації та впровадження результатів досліджень.

Розпочав конференцію директор коледжу, кандидат сільськогосподарських  наук Вантух Андрій Євгенович, який звернувся з вітальним словом до всіх присутніх. Андрій Євгенович наголосив, що такого виду заходи допомагають здобувати нові знання та досвід, стимулюють не стояти на місці, а рухатися вперед.

На пленарному засіданні науково-практичної конференції виступили гості:

Ременяк Володимир Васильович – голова Городоцької райдержадміністрації

Буняк Степан Остапович – голова Мостиської  райдержадміністрації

Шургот Ігор Ярославович – начальник відділу державної виконавчої служби Городоцького РУЮ Львівської області

Бойко Назар Романович – адвокат юридичної компанії «Марчук, Бойко і Проць»

Захарко Юлія – провідний спеціаліст юридичного сектору Самбірської районної ради

Гості відзначили актуальність обговорюваної теми. Кожен з них показав своє бачення і ставлення до реформ, які проводяться в різних сферах суспільного життя нашої держави, наголосили на перевагах і недоліках.

Згідно регламенту роботи після пленарного засідання пройшли два секційні науково-практичні засідання. У конференції брали участь 38 студентів вищих навчальних закладів з усієї України. У доповідях, учасники охопили майже всі сфери життя, де проходять зміни та реформи: це і судова система, органи прокуратури та внутрішніх справ, юстиції, місцеве самоврядування, медицина, освіта, соціальний захист, зайнятість населення, децентралізація влади, податкова система, ІТ технології, бухгалтерський облік тощо.

Після цікавих дискусій студентам та їхнім керівникам були вручені сертифікати учасників V регіональної міжвузівської студентської науково-практичної конференції.

Сподіваюся, що традиція проводити такі заходи не буде порушена і вже наступного року ми зустрінемося на VІ міжрегіональній студентській науково-практичній конференції.


Завідувач юридичного відділення

Заріцький Микола Данилович

Залишити відповідь