З ВІРОЮ В СЕРЦІ

З  ВІРОЮ  В  СЕРЦІ

07 квітня 2016 року студенти групи П-21 юридичного відділення разом із куратором Заріцькою О.С. відвідали село Страдч – живописне старовинне село неподалік Львова. Оточене звідусіль прекрасним сосновим лісом, воно особливо чарівне ранньою весною і літом. Тут панує атмосфера спокою, гармонії і краси. Людина, яка потрапляє в обійми такої краси, сама наповнюється спокоєм і починає роздумувати над Божою Величчю, Всемогутністю і Добротою, над власним життям і тим, куди вона прямує…

Свята Страдченська Гора чекає на відвідувачів і прочан в кожну пору року. Особливістю Святої Страдченької Гори – є місцевий парафіяльний храм Успіня Пресвятої Богородиці, який датується 1795 роком і є пам‘яткою архітектури. Він відповідною папською постановою наділени повним відпустом на кожен день у році. Тільки деякі церкви у світі мають такий великий привілей.

Парафіяльний храм має не лише духовну, але й мистецьку цінність, бо тут знаходяться: копія чудотворної ікони Матері Божої Нерушимої Стіни, запрестольна ікона Успіня Пресвятої Богородиці, дві ікони намісного ряду іконостасу – Ісуса Христа з відкритим Серцем та Матері Божої Неустанної Помочі, які належать до художнього доробку Антона Монастирського.

Страдч для вірян має не тільки велике пізнавальне, але перш за все – духовне значення.

Сюди можна приїхати в будь-який час і пройти Хресну Дорогу (у випадку, якщо не виходить по іншому), не бійтесь, не заблукаєте. Хресна дорога розділена на стації, від першої стації, яка знаходиться зразу біля церкви, до наступної є дороговказ і так всі стації, остання стація закінчується знову ж біля церкви.

Хресна дорога, якою ми пройшли, дала змогу відновити душевну рівновагу, відійти від буденності та турбот.

Для формування майбутнього юриста необхідно сформувати не лише фахівця найвищого рівня, а й всебічно розвинену особистість, яка дотримується людських чеснот, принципів та має високу моральну і духовну культуру.

Куратор групи П-21  Ольга Заріцька

Залишити відповідь