Всеукраїнський день бібліотек

Так уже повелося, що осінь із позолоченим чолом і посивілими пасмами дощових хмар у багатьох сферах людської діяльності співпадає з початком нового річного циклу. Так є в освітній галузі, телебаченні, політичноу житті.Так само і в бібліотечній справі – маємо цілком окреслені віхи: повертаються після відпочинку до бібліотечних залів наші користувачі, святкується Всеукраїнський день бібліотек .

30 вересня в бібліотеці Вишнянського коледжу Львівського національного аграрного університету було проведено День бібліотеки.

Перепусткою до бібліотеки в цей день були: вислів про книгу, ерудиція, доброзичливість.

В цей день проводилося опитування «Роль книги у моєму житті», анкетування та дискусія на тему: «Бібліотеки ХХІ століття.» На дискусію були винесені такі питання:

  1. Сучасна бібліотека. Яка вона?
  2. Робота бібліотеки в ринкових умовах.
  3. Сучасна бібліотека в уявленні молоді.
  4. Книга і Інтернет: спільники чи суперники.

При аналізі опитування та анкетування виявлено, що книга відіграє важливу роль в житті студентської молоді. Студенти в своїх відповідях підкреслили, що там де книга – там процвітає духовність. Також студенти відмітили, що книга і Інтернет є спільники, а не суперники. Вони доповнюють одне одного. При спілкуванні зі студентами виявлено, що їх цікавить духовний харч. Цікавляться студенти і творчістю сучасних письменників.

Зав. бібліотекою                                      Н.М. Рибак

Залишити відповідь