Науково-практична конференція «Християнська родина серед сучасних викликів українського супільства»

6 жовтня 2015 року в читальній залі Вишнянського коледжу Львівького національного аграрного університету відбулася науково-практична конференція «Християнська родина серед  сучасних викликів українського супільства» за участю п.Антуна Лісєца (Хорватія) з проблем відповідальності за  християнські родини та збереження життя кожної людини.

Науково-практична конференція проходила з благословення Преосвященого Владики Тараса Сеньківа, Єпарха Стрийського Української Греко-Католицької Церкви, під патронатом ікони Пресвятої Родини Стрийської Єпархії. Конференцію відкрила п.Марія Гавінська, керівник організації конференцій у Стрийській Єпархії. Перед студентською молоддю з доповіддю «Гендерна політика України» виступив о.Петро Монька, ліценціат пасторального богослов’я та євангелізації. В своєму виступі о.Петро Монька звернув увагу на суть гендерної політики, як реалізується дана політика в Україні.

Зоряна Мацишин, викладач Центру передподружнього приготування Стрийської Єпархіїв в доповіді по темі: «Ювенальна юстиція: два погляди на одну проблему» звернула увагу на питання: «Що ж таке Ювенальна юстиція? Чи являється вона добром?»

Студентам було цікаво і в доступній формі донесено, як впроваджується ювенальна юстиція у нас в Україні. Підсумовуючи свій виступ, п.Зоряна Мацишин підкреслила, що сьогодні у світі не існує єдиної системи ювенальної юстиції. В кожній державі система судочинства стосовно непонолітніх та захисту прав дітей має свої особливості, обумовлені історико-культурними традиціями різних країн. Тому, в процесі реформ в галузі юстиції  в Україні слід, перш за все, враховути власний досвід. Зараз у нашому законодавстві існує достатньо норм та законів, які дозволяють покарати безвідповідальних батьків та неповнолітніх злочинців.

Надзвичайно цікаво виступив доктор медицини з Хорватії  п. Антун Лісєц. У своїх доповідях: «Як правильно виховувати дітей?» та «Дві важливі теми статевої етики», п. Антун Лісєц підкреслив, що всім народам необхідне моральне оновлення, а це означає, що треба відмовитися від будь-якого гріха. На кожну проблему існує християнська мораль. Беручи до уваги всі пастки та загрози сьогоднішнього суспільства, необхідно виховувати народ так, щоб зберегти від усіх можливих гріхів. Тоді здоров’я населення буде кращим, а життя в Бозі благословенним.

Директор коледжу Вантух А.Є. щиро подякував всім організаторам та учасникам конференції.

Зав. бібліотекою: Рибак Н.М.

Залишити відповідь