ПОДОРОЖ ПАМ’ЯТНИМИ МІСЦЯМИ УКРАЇНИ

ПОДОРОЖ  ПАМ’ЯТНИМИ  МІСЦЯМИ  УКРАЇНИ

6 та 7 листопада 2015 р. студенти другого курсу групи П-21 юридичного відділення разом із куратором групи Ольгою Заріцькою побували на екскурсії пам’ятними місцями України.

Першою зупинкою була печера Кришталева (Кривченська), що розташована біля с. Кривче Борщівського району Тернопільської області. Вона одна із найбільш вивчених в області, її загальна протяжність розвіданих ходів становить близько 23 км, а електрифікований туристичний маршрут – 3000 метрів. За незвичайну красу Кришталеву називають підземною перлиною Поділля. Підземний світ постійно балансує між реальністю і казкою. Туристичний маршрут печери побудований таким чином, що вона поділена на різні за назвою зали. Зала «Див», «Скель», «Зоологічна», «Буйвола», грот «Кам’яних Сліз», лабіринт «Кам’яних Квітів», зали «Завалів», «Втрачених сподівань» – це лише деякі “етапи” підземних маршрутів Кришталевої, кожний з яких – неповторний і має свою історію.

Протягом цього ж дня студенти мали можливість не просто побачити, але й відчути велич української культури, відвідати Кам’янець-Подільську фортецю, яка, мабуть, є одним з найпопулярніших серед всіх туристичних об’єктів України. Хочемо поділитися легендою про цю фортецю, яка свідчить, що коли турецький султан Осман ІІ у 1621 році підійшов до укріплень найзнаменитішого замку України в Кам’янець-Подільському, він запитав: «Хто збудував таке могутнє місто?» «Сам Бог», — почув він у відповідь. «То нехай Бог і здобуває його!» — І повернув геть від стін замку.

Вечірніми сутінками екскурсійна група насолоджувалась архітектурними шедеврами стародавнього міста, прогулюючись неймовірної краси затишними вулицями «Старого міста» в Кам’янець-Подільському. Це місто-фортеця XIV–XVIII ст., яка належить до «Семи чудес України»..

Наступним пунктом екскурсії стало живописне місто Хотин на березі Дністра, що є гордістю світової культури. Студенти відвідали фантастичну середньовічну фортецю, відому своєю багатою історією. Юнаків і дівчат переповнювали неймовірні почуття від  масштабності цієї споруди. Протягом століть Хотин  був центром розвитку ремесел і торгівлі, культури та економіки.

Зі слів Заводяка Сергія – це не просто мандрівка, яка залишиться на світлинах, це поїздка, що дала можливість відчути дух історії і побачити місце, де фактично зупиняється час і славні моменти історії можна переживати знову і знову, це особлива романтика славної військової доблесті, де витає дух лицарської звитяги.

Завершальним етапом поїздки був греко-католицький монастир у селі Гошів, що на Івано-Франківщині. Він вважається однією із найвеличніших релігійних та історико-архітектурних святинь Західної України. Це прекрасне місце, де віє святістю, спокоєм, чистими помислами, вірою і надією на захист від усього лихого. Кожен скористався можливістю загадати бажання біля чудотворної ікони Божої Матері.

Дорогою додому всі весело обговорювали день, що минав, ще раз захоплювались почутими легендами, історіями та будували плани на наступну поїздку.

                                                                                                  Куратор групи П-21 Ольга Заріцька

Залишити відповідь