Проведено флешмоб до 150-річчя від Дня народження Лесі Українки

Якби мої думи німії

та піснею стали без слова,

Вони б тоді більше сказали,

ніж вся моя довга розмова.

          Леся Українка.

Видатна українська поетеса, фольклорист, музикант,  мовознавець, драматург, жінка титанічного духу, яку знають далеко за межами України. 150 років тому народилася вона в сім’ї Косачів, щоб стати для світу Лесею Українкою. Це вона, вслід за Шевченком, переконала свій народ у тому, що він може говорити й бути почутим, претендувати на визнання й славу. Це вона заново під’єднала українську культуру до засадничих цінностей європейської цивілізації.

25 лютого 2021 року у Вишнянському коледжі ЛНАУ під керівництвом викладачів-філологів Белей О.Д., Глушко К.М. було проведено флешмоб до 150-річчя від Дня народження Лесі Українки, а також урок-конференцію, в яких взяли участь студенти навчального закладу різних відділень. Студенти декламували вірші , вели цікаву дискусію про життєвий і творчий шлях великої поетеси. Дуже цікавим був перегляд документального фільму про Лесю Українку. Також були представлені студентські доповіді  та презентації про найщасливішу «дочку Прометея»

Студенти довели і переконалися, що вся сукупність її творів – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься «Україною»

 

 

Залишити відповідь