« Слово – вчинок, а життя як слово»

У складний для нашої держави час важливо ще більше плекати почуття любові до рідної землі, до свого народу, його культури.

Є дати, які ми відзначаємо незалежно від ювілейностей. Так трепетно і скурпульозно  треба ставитися до дат, пов’язаних із життям Людини, чия думка й творчість впливає на уми сучасників.

Так, 19 березня 1930 року народилася геніальна українська письменниця, авторка прекрасних, ніжних, віршів, тонкий лірик, лауреат Державної премії ім. Т. Шевченка (1987), лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії імені О. Теліги (2000), звання почесного професора Києво-Могилянської академії та почесного доктора Львівського та Чернівецького університетів – це Ліна Василівна Костенко.

18 березня 2021року у стінах Вишнянського коледжу працівниками бібліотеки ЛНАУ проведено літературний вечір присвячений 91-річниці Дня народження Ліни Костенко «Слово – вчинок, а життя як слово». Викладачі і студенти яскраво, емоційно декламували поезії геніальної, славнозвісної українки.

У Ліни Костенко лірика-шляхетна, інтелектуальна і високодуховна. Поезії красиві   викінченістю, довершеністю. Нічого зайвого. І все сказано….

Отож, наш коледж вітає Ліну Василівну з 91-річницею і бажаємо міцного здоров’я, творчих успіхів, наснаги та нових звершень.

 

Залишити відповідь