Щодо розгляду та прийняття проекту Закону України №8321 «Про фахову передвищу освіту

Шановні колеги, студенти, випускники коледжів і технікумів

та їх родини!

Шановні роботодавці і всі активні громадяни УКРАЇНИ!

У зв’язку із реформуванням освіти в Україні виникає багато дискусійних питань, у тому числі питання щодо функціонування, фінансування, підпорядкування та ІСНУВАННЯ коледжів і технікумів в системі освіти України.

Законом України «Про освіту» передбачена розробка спеціального Закону України «Про фахову передвищу освіту» для системи коледжів і технікумів України.

Даний проект розроблено з урахуванням положень проекту Концепції реалізації державної політики у сфері реформування підготовки за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста, прикінцевих положень Закону України «Про вищу освіту» та зареєстровано 24 квітня 2018 року у ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ за № 8321. Інформація про законопроект знаходиться за посиланням

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=63935

З метою акцентувати увагу громадськості та депутатів Верховної Ради України щодо прискорення розгляду, обговорення та прийняття даного законопроекту, на офіційному веб-сайті Верховної Ради України була зареєстрована та оприлюднена 27 квітня 2018 року електронна петиція «Щодо розгляду та прийняття проекту Закону України №8321 «Про фахову передвищу освіту»». Розпочався збір підписів на її підтримку. 
Петиція доступна за посиланням:

https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/3551

Автор(ініціатор): Лещик Ірина Богданівна

Статус петиції: Оприлюднена

Дата початку збору підписів: 27 квітня, 2018

Текст електронної петиції:

Шановний Андрію Володимировичу! Шановні народні депутати!
На виконання Закону України «Про освіту» розроблений і зареєстрований у Верховній Раді за №8321 проект Закону України «Про фахову передвищу освіту». 


Освітянські спільноти коледжів і технікумів, їх родини, випускники, роботодавці та інші зацікавлені сторони просять розглянути проект Закону України №8321 «Про фахову передвищу освіту» та прискорити його прийняття з метою стабільного функціонування та створення умов для сталого розвитку коледжів і технікумів України та якісної фахової підготовки кадрів.

ПРОСИМО ВАС інформувати викладачів, співробітників, студентів, випускників, роботодавців, членів їх сімей та усіх НЕБАЙДУЖИХ про важливість участі в реформуванні освіти України, визначення місця технікумів і коледжів у цій системі згідно міжнародних класифікацій, підтримати роботу ініціативної групи шляхом проведення роз’яснювальної роботи та залучити до голосування за ПЕТИЦІЇ всіх НЕБАЙДУЖИХ до майбутньої долі технікумів і коледжів.

ПІДТРИМКА ПЕТИЦІЙ – НЕ ПАНАЦЕЯ, А ВАГОМИЙ АРГУМЕНТ У ПРОЦЕСІ РЕФОРМУВАННЯ ОСВІТИ ТА ПОБУДОВИ ЦИВІЛІЗОВАНОЇ, ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ТА КВІТУЧОЇ КРАЇНИ

ДОДАТКИ:

  1. МОТИВАЦІЙНИЙ мультфільм «СИЛА ЄДНОСТІ»

  2. Покрокова інструкція РЕЄСТРАЦІЇ на сайті Електронних петицій Верховної Ради України

  3. Покрокова інструкція ВІДНОВЛЕННЯ РЕЄСТРАЦІЇ на сайті Електронних петицій Верховної Ради України

З повагою та надією учасники ініціативної групи.

Залишити відповідь