Екскурсія маршрутом «Золота Підкова»

Екскурсія маршрутом «Золота Підкова»

06 квітня 2016 року  у студентів групи П-32 юридичного відділення  здійснилась давня мрія. Вони разом із куратором  Романяк О.М. здійснили екскурсію маршрутом «Золота підкова Львівщини. Проживаючи в кількох кілометрах від красивих архітектурних споруд багато моїх студентів були знайомі лише заочно. Красива весняна пора, містичні історії та мальовничі пейзажі завжди приваблюють молодь.

Ось і першою пам’яткою культури, яку ми відвідали був Золочівський  замок, що знаходиться на теренах галицької землі. Він є однією з найвизначніших пам’яток культури й оборонної архітектури, розміщений на невисокому пагорбі в заплаві двох річок. У замку відкрито для огляду королівський та китайський палаци. Багато цікавих експонатів у музеях замку. Варто відзначити, наприклад, копію корони короля Данила Галицького. А праворуч від входу в замок лежать великі камені з викарбуваними готичними літерами. Кажуть, що вони були виготовлені орденом тамплієрів, бо в неподалік розташованому місці колись був їхній лицарський замок. Також у королівському палаці можна оглянути одяг лицарів різни орденів, у тому числі й ордену тамплієрів. Якщо королівські зали – це душа замку, то китайський палац, безумовно, серце.

Наступна зупинка – Підгорецький замок. Це один з найкращих у Європі зразків поєднання ренесансного палацу з бастіонними укріпленнями. До замкового комплексу входять: палац оточений укріпленнями, валами, ровами, чудовим парком що знаходиться на декількох терасах і є пам’яткою садово-паркового мистецтва державного значення, римо-католицький костел XVІІ ст. та заїзджий двір. Саме цю споруду зробили Лувром, коли знімали усім відомий пригодницький фільм « Д’Артаньян і три мушкетери».

Закінчувалась екскурсія  відвідинами  Олеського замку, який є найвідомішим замком Львівщини ще з давньоруських часів. Відомий у польській історії тим, що 1629 року тут народився онук Даниловича, майбутній король Польщі Ян ІІІ Собєський, провів свої дитячі роки гетьман Богдан Хмельницький .У замку зберігаються цінні музейні експонати: картини, скульптури, меблі, ззовні замку привертає увагу збережена звичайна для середньовіччя відкрита система каналізації. У замку знімалось дуже багато сцен з історичних фільмів, бо ж його старовинні інтер’єри – це вже готова декорація.

         Втомлені, але щасливі повертались додому з масою позитивних емоцій та відчуттям добре проведеного часу. У всіх нас було побажання , щоб такі пам’ятки культури та архітектури якнайшвидше дочекались кращого фінансування.

                                                                   Куратор групи П-32  Романяк О.М.

Залишити відповідь